17/07/24

До Всесвітнього дня змій

 Походження цього свята нині поки не відомо. Проте, воно відзначається ентузіастами, які прагнуть зберегти дику природу в усьому світі з великим натхненням. Мета цього дня – допомогти людям дізнатися більше про цих рептилій і про те, який внесок вони роблять у світ тварин.

Змії – одні з найдавніших міфологічних персонажів. Наразі відомо близько 3400 видів змій, що мешкають від напівзамерзлої тундри до вологих джунглів екватора і більшості світових океанів. Змії є високоефективними хижаками й відіграють важливу роль у підтримці природної рівноваги. Змії також вражають тим, що вони мають доісторичне походження, тим самим повертаючи нас до минулого, коли на землі панували рептилії.

У грецькій міфології бог медицини Асклепій (у римській міфології Ескулап) з'являється у вигляді змії, яка врятувала народ від хвороби та смерті, він зображується з палицею, оповитою змією. Цей міф став прообразом емблеми медицини – чаші, оповитої змією, а також назви одного з видів змій – полоза ескулапова рідкісного і неотруйного, занесеного до Червоної книги України.

Змії мають найрізноманітніші розміри – від пітонів і удавів, які можуть сягати 10 метрів, до сліпозмійок, які можуть уміщатися на монеті.

Про цікаві факти з життя змій дізналися  наші читачі, які завітали  до нашої бібліотеки №21 на майстер-клас «Я тебе малюю кобро, будеш ти в альбомі  добра».  Творче  натхнення  в  роботі,  завжди  супроводжує   наші  заходи. Усі були дуже старанні та зробили гарних плазунів. Захід дуже сподобався юним читачам,   подарувавши їм багато позитивних емоцій та нових знань.

Немає коментарів:

Дописати коментар