10/07/24

Всесвітній день шоколаду

 Всесвітній день шоколаду був  запроваджений у Франції в 1995 році, оскільки французи є надзвичайними ласунами та гурманами. Також цей день активно відзначають у Італії, Німеччині, Швейцарії та інших країнах Європи та за її межами. Ті, хто занурювався в історію свята, знають, що слово "шоколад" походить від "чоколатль", що означає "гірка вода". Батьківщина шоколаду - Центральна і Південна Америка. Древні індіанці майя і ацтеки змішували обсмажені зерна какао з водою, гірким перцем і ваніллю, створюючи напій з гострим і гірким смаком. Нині видів і сортів - безліч.

10 липня в бібліотеці  №21 пройшов захід присвячений  Всесвітньому дню шоколаду.  Насамперед тут зібралися справжні поціновувачі цього дивовижного “смаколика”.   Діти взяли участь у казковому квесті,   де з отриманих  літер вони склали солодке слово «ШОКОЛАД».

З шоко-дайджесту «Солодка казка» учасники дізналися багато нового і цікавого про історію виникнення шоколаду, його чудодійні властивості, цікаві факти, пов’язані з цими солодощами.

Захопливі емоції  виплеснулись на папері для малювання  в цікавій техніці  кавового живопису.

Диво – час промайнув непомітно, весело, цікаво, збагативши читачів бібліотеки новими знаннями та гарним настроєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар