24/07/24

Зустріч з представниками кінологічного центру GranDDog

 Зустріч з книгою, це завжди нове відкриття. А зустріч з героями книжок ?! Читачі  бібліотеки №26  завітали  23 липня до захопливого заходу  з представниками кінологічного центру GranDDog!

Під час заходу наші відвідувачі дізналися як діяти при нападі собаки,
та отримали рекомендації з виховання свого улюбленця та ще дуже багато
цікавого: відповіді на запитання, загадки, розповіді про породи собак,
книжки про улюбленців, а також троє чотирилапих гостей
продемонстрували чому їх навчають у кінологічному центрі. Кожен з діток мав можливість познайомитися ближче і спробувати себе у ролі тренера.

А ви знали? Маленькі поради від наших гостей.

·        Виховання цуценя потребує від нас стільки ж уваги, зусиль та знань, як і дитина до 3 років. Різниця лише в тривалості часу, коли кожний з них досягне порогу зрілості та зможе обійтися без нашої постійної підтримки. Врахуйте, що це не просто години, в які ви відпочиваєте та розслаблено насолоджуєтесь компанією домашнього улюбленця, а час повноцінної «батьківської роботи»: навчання, цільових тренінгів та соціалізації, правильні прогулянки та продумані ігри.

·        Завжди обирайте породу  не за виглядом, а саме за темпераментом та типом нервової системи. Враховуйте особливості оточення, де буде жити собака. Добре оцініть умови, де плануєте жити з собакою. Також зверніть увагу на особливості характеру членів вашої сім’ї, особливо тих, хто найбільше буде спілкуватися з улюбленцем найбільше.
Якщо ваш вибір вже зупинився на якійсь породі, обов’язково  поспілкуйтеся з декількома її представниками. Щоб краще створити уявлення про того, хто буде жити поряд з вами багато років, оберіть для знайомства не одну собаку, а не менше 4-5.  Ваші зустрічі також повинні тривати не 10-15 хвилин, а хоча б одну повноцінна прогулянка. Ще краще – дві-три.

·        Собака – хижак, в яких зуби – основна «зброя» власного захисту. І не важливо, це великий пес або маленький.

·        Дитину не купують «для дитини»!  Це найбільша помилка, яку можуть зробити дорослі. А цуценя – це та ж сама дитина, лише з «особливостями», через які, подеколи, навіть більш беззахисна, ніж наші діти. Як пояснення вчинку, чому для дитини взяли улюбленця? «Ми думали, що песик навчить його/її бути більш відповідальним, свідомим та дорослішим». В жодному разі! Це працює зовсім по іншому: для дитини саме наочний приклад відповідальності батьків у процесі догляду та виховання собаки, методи виховання, витрачені зусилля та час, способи вирішення конфліктів та проблемних ситуацій – стануть моделями сімейності та власної відповідальності в дорослому віці.

Спостерігаючи за нами, дитина віддзеркалює побачене та перетворює побачене в моделі власної поведінки. І саме наші стосунки з собакою – найкращий приклад ставлення до тих, хто слабший та потребує захисту  та підтримки.

Дякуємо нашим гостям кінологічному  центру GranDDog!



Немає коментарів:

Дописати коментар