25/07/24

Архімедова сила «Не торкайся моїх креслень! (до Дня книг в м’якій обкладинці)

24 липня, у дитячу бібліотеку 40 завітали наші улюблені читачі на захід, де вони почули дуже цікаву інформацію від бібліотекаря Підіпригори Оксани про улюблені книжки, відповідали на питання вікторина, взяли участь у квесті та виготовили поробку «Книжка в м’якій обкладинці».

Книга – унікальне, феноменальне творіння людства. Ми не можемо уявити своє життя без книги. Книги – наші постійні супутники. Книга – джерело знань для школяра, студента, кожної людини. Книга – наш найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для школяра, і для зрілого, досвідченого мужа. Недарма в народі кажуть: книга вчить як на світі жити; хто багато читає, той багато знає.

Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Друзі ці – книги. Багато друзів – книг мають і наші однокласники.

Книга в м’якій обкладинці з’явилася завдяки… залізниці. В першій половині XX ст. залізниця була основним способом подорожування на великі відстані. А що ще робити в потязі, окрім пиття чаю і спостереження за пейзажами, що пропливають за вікном? Правильно – читати. Хоча книги і були прекрасним способом провести час, вони були доволі дорогими, досить великими та важкими, що робило їх не дуже зручними для перевезення й читання в обмеженому просторі. Ось так і вийшло, що перші книжки в м’якій обкладинці були розраховані на пасажирів залізниць.

День книг у м'якій обкладинці почали відзначати в Англії ще в 1935 році, коли з'явилися перші обкладинки видавництва «Penguin Books».

Сьогодні майже всі бестселери згодом випускаються в меншому форматі й в м’якій обкладинці. Те ж саме за менші гроші.

А в бібліотеці ви можете прочитати книги в м’якій обкладинці безкоштовно!

Немає коментарів:

Дописати коментар