15/07/24

Історичний екскурс “Державність виборена поколіннями” в філії 19

 До свята - Дня Державності України бібліотекарі філії 19 провели історичний екскурс “Державність виборена поколіннями” серед своїх читачів. Це свято цьогоріч відзначається 15 липня в День хрещення Київської Русі згідно з указом Президента України. 

День Української Державності має символ - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Тризуб був символом князя Володимира Великого, за часів якого відбулося хрещення Київської Русі. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Київській Русі, середньовічній державі, центром якої був Київ.

Українці як ніхто знають високу цінність незалежності та ціну втрати власної держави.

Дякуємо нашим захисникам та захисницям, які щодня героїчно боронять нашу державу. А також дякуємо тим, хто творить історію та майбутнє. Вічна шана воїнам, які віддали за це своє життя.

В бібліотеці також була оформлена книжкова виставка, де кожен читач мав змогу ознайомитись з основним законом України - Конституцією, правами громадянина України, з історією нашої держави, починаючи від Київської Русі, козацтва до національно-визвольних рухів та перших правових здобутків українців на шляху до незалежності.



Немає коментарів:

Дописати коментар