02/07/24

"Вчимося українською, спілкуємося українською"

 30.06.2024 року у рамках Дитячого дозвілля "Вчимося українською, спілкуємося українською" юні читачі дитячої бібліотеки №9 у голос читали книгу Євгенія Завалій "Це всі ми".

Дуже захоплива історія про дітей, які живуть у маленькому містечку і намагатися боротися із забрудненням довкілля. Це книга про те, що кожен може змінювати світ - навіть діти! 

Далі з ISRAAID ГО" ІСТОК" грали у психологічну гру "Легко вирішувати складні питання".  Діти по картках міркували, сперечалися і вирішували усі питання. Голосно, цікаво та весело  пройшло заняття, яке завершилося ігротекою.

 

Інформування від організації «HALO»

 02 липня в Центральній міській дитячій бібліотеці  фахівець з інформування організації «HALO» Наталя Кадюк провела бесіду-тренінг з громадою мікрорайона.

ХАЛО – найбільша у світі гуманітарна організація, яка займається розмінуванням. Це неурядова, неполітична та нерелігійна організація зі штаб-квартирою у Великій Британії. ХАЛО працює в Україні з 2016 року. Займається очищенням територій від мін та вибухонебезпечних предметів, навчають населення правилам безпечної поведінки в умовах війни, щоб спільноти та країни змогли повернутися до нормального життя. В Україні ХАЛО проводить розмінування в координації з Національним Органом Протимінної Діяльності (Міністерство Оборони України).

Захід відвідали й співробітники дитячих бібліотек, які зможуть поділитися корисною та актуальною інформацією з читачами.

Малювання пастеллю «Чарівний краєвид»

 Бібліотека-філія №24 організувала спільно з благодійним фондом «СпівдіяОдесаДіти» майстер-клас з малювання пастеллю «Чарівний краєвид».

Малювання пастеллю - це диво на кінчиках пальців. Вона мальовнича та графічна. Пастель неймовірно тактильна.

Наші читачі познайомилися з історією виникнення пастелі-техніки, дізналися про майстрів пастелі різних часів.

Все це надихнуло наших читачів на прекрасні, неповторні ідеї та композиції!

«КРАЩЕ ПІДПРИЄМСТВО УКРАЇНИ 2023»

 Комунальна установа  "ЦБС ДЛЯ ДІТЕЙ" м.Одеси увійшла в число номінантів національного рейтингу якості товарів та послуг й отримала статус «КРАЩЕ ПІДПРИЄМСТВО УКРАЇНИ 2023».

Аналітика проведена на підставі даних Національного агентства статистики за основним видом діяльності  91.01 Функціювання бібліотек і архівів.

За показниками минулого звітного періоду  КУ "ЦБС ДЛЯ ДІТЕЙ" внесено до групи надійних підприємств та на підставі рейтингу посіло місце серед усіх підприємств України.



Майстерка з виготовлення патріотичних браслетів: «Кольори, що дарують надію»

Кольори, які зображені на українській символіці, розшифрувати дуже просто, але їхнє позначення має глибокий зміст. Синій колір – символізує чисте небо, а жовтий – пшеничні поля, що говорить про плідність та багатство української землі. У рамках проведення Великого Українського дня у бібліотеці №40 діти разом з Парфьоновою Оленою навчалися робили браслети ручної роботи в патріотичному стилі, якими вони тепер можуть прикрасити себе та доповнити свій стиль. Жовто-блакитний виріб легко одягається, впізнається з першого погляду і дозволить висловити любов до Батьківщини та гарних речей.

Адже ще здавна колористика у житті та світогляді українців відігравала надзвичайно важливу роль. Колір посідав значне місце у формуванні системи народних уявлень та у сприйнятті навколишнього світу, ототожнювався також із життєво значущими речами, подіями та загальним психологічним станом та дарував надую на краще. 

Променад "Архітектура рідного міста" до дня архітектури України

 Мабуть, не знайдеш у світі таку людину, яка б приїхавши до Одеси не закохалась в нашу перлину півдня. Палаци, музеї, церкви, собори, площі й безліч пам'ятників, які розповідають нам про історичні події міста, якому в цьому році виповниться 230 років. Не така велика дата, а скільки подій і сумних, і веселих, залишила нам історія міста. 

1 липня бібліотекарі філії 19 разом зі своїми маленькими та великими читачами здійснили відео променад по-своєму улюбленому місту.

Бібліотекарі розповіли про самі видатні архітектурні пам'ятники - Оперний театр, картинну галерею, Приморський бульвар, Потьомкінські сходи та про багато інших шедеврів, які створили італійські, австрійські, німецькі митці. А потім всі дружно відповідали на запитання вікторини "Хто краще знає рідне місто?"

Запрошуємо наших читачів відвідати нашу бібліотеку та обрати будь-яку книжечку на свій смак.

01/07/24

План основних заходів в дитячих бібліотеках м.Одеси 01–07 липня 2024 р.


 

"У Пелюстковій країні"

У рамках фестивалю "Великий Український День" в дитячій бібліотеці філії №40 відбувся майстер клас з пластилінографії "У Пелюстковій країні". Захід відбувся до Дня Конституції України.

Яскраве макове поле під безкраїм блакитним небом - це символічне зображення краси та багатства рідної української землі.

На передньому плані картини розкинулося макове поле. Червоні маки, що символізують пам'ять і жертовність, яскраво виділяються на тлі жовтогарячого поля. В роботі використали різні відтінки жовтого пластиліну, щоб створити ілюзію глибини і руху колосся.

На задньому плані картини - блакитне небо, яке символізує мир і свободу. Діти використали білий і блакитний пластилін, щоб створити градієнт і додати глибини небу.

Загалом, картина символізує красу української землі і є чудовим прикладом дитячої творчості та патріотизму. Вона передає любов дітей до своєї країни та їх бачення краси її природи.

Пластилінографія - це відмінний спосіб для дітей висловити себе творчо і одночасно дізнатися більше про свою країну і її символи.