16/11/22

Толерантність починається з тебе

Ми живемо в цивілізованому суспільстві, де постійно доводиться контактувати з людьми, які різняться між собою релігією, зовнішнім виглядом та захопленнями. Саме тому ми маємо бути толерантними, що означає сприймати адекватно без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди. Тому з раннього дитинства повинні привчати дітей толерантно ставитися до всіх.

Чи знають наші діти про толерантність, чи вміють бути толерантними? Бібліотекар філіалу № 37 Олександра Радзієвська дізнавалась у наших читачів.

Яскравий доказ привели брати Копенки Максим та Владислав, за приклад вони взяли образ Поліанни з однойменної повісті Елеонор Портер. Поліанна вміла бачити радість у всьому і навчала цьому мешканців містечка. Старшокласниці Людмилі прийшлась до вподоби Лінка – героїня серії книг польської письменниці Йоанни Ягелло «Кава з кардамоном», «Шоколад з чилі», «Тирамісу з полуницями». Лінка відстоює свою позицію у родині, в якій не все гаразд, переживає перше кохання та вчиться жити у складному, повному несподіванок житті.

Валерія, Тетяна та Дмитро віддали перевагу творам сучасних українських авторів «Не-Ангел» Сергія Гридіна, «Перехідний вік моєї мами» Ірини Мацко, «Вітька + Галя, або повість про перше кохання» Валентина Чемериса, на долю цих героїв випали також нелегкі випробування, але вони не зламали їх.

Немає коментарів:

Дописати коментар