02/11/22

Секрет паперового стаканчика

Ми звикли користуватися одноразовим посудом,адже він вважається найбільш зручним та гігієнічним. Ідея винаходу з’явилась у американця Вільяма Дарта, після того, як він розбив посуд у студентському кафе та відмовився за нього платити.

Починаючи з 1900-х років, люди почали шукати одноразові варіанти посуду. Спочатку посуд був пластиковий, пізніше перевагу віддали картону, як більш екологічному та безпечному матеріалу, що добре утилізується. Канзаський студент юридичного факультету Х'ю Мур став першим винахідником «безпечної чашки» (safe cup) – лист з картону, скручений конусом, що став прообразом сучасного паперового стаканчика. Підприємець із Чикаго – Лоуренс Луеллен доопрацював винахід, створивши його з дном. В 1909 році він отримав патент на виробництво одноразових стаканів.

В Україні стакани з’явились з середини 90-х років.

Паперовий стаканчик – це не лише зручний засіб користування, а ще й хороший матеріал для виготовлення саморобок. Доказом цього стало заняття творчої майстерні «Крилаті мрійники», яке провели бібліотекарі філіалу № 37 та Суворовська районна організація міста Одеси Товариства Червоного Хреста України для читачів молодшого віку. Виявляється із стаканчика можна зробити кішечку, собачку,зайчика, лисичку та медведика Панду, і малеча з задоволенням взялася майструвати своїх улюбленців. Та перш ніж приступити до творчості дітки прослухали бесіду «Особисті кордони».

Немає коментарів:

Дописати коментар