15/11/22

Бібліогейм «Дракони: в країні міфів та легенд»

Слово «дракон» походить від французького drac або drogg, що означало духа стихій. В англійську мову воно, як dragon проникло біля XIII століття. На позначення міфічних змієподібних чудовиськ існувало — змій, хробак. В історії людства багато плям та таємниць, які викликають інтерес у будь-якого дослідника. Ми любимо все таємниче та незрозуміле. Багатьох приваблюють міфічні істоти: русалки, вампіри, перевертні, дракони… Про перші три досі ходять чутки, що вони існують. А чи існували дракони насправді? Дракон - один з найпопулярніших міфологічних персонажів у багатьох народів, він згадується в багатьох різних історіях. Дракон, як одна з найпоширеніших міфологічних істот.

У всіх країнах діти люблять слухати казки про драконів, а китайські та японські імператори минулого навіть вірили, ніби вони нащадки драконів. У різних культурах світу дракони не схожі один на одного. Вони бувають страшними чи добрими, творцями чи руйнівниками. Жодне стародавнє писання не обходилося без драконів. Про них писали всі народи світу, які жили у різних частинах земної кулі. Причому всі оповіді між собою досить схожі, а це наштовхує на думку про те, що дракони насправді раніше існували. Інакше як люди, що живуть на різних материках, які не мають можливості спілкуватися один з одним, могли залишити по собі однакові письмена.

В Азії розповідають про великодушних драконів. Повага та щедрі приношення – ось усе, що їм потрібне. А в Європі живуть вогнедишні дракони, які потребують людських жертв. Як правило, на Сході драконів шанують, а на Заході бояться.

Дракони займають нашу уяву з багатьох причин. По-перше, вони викидають язики полум'я. Це єдині істоти, які вміють стріляти, а простіше кажучи, плюватися вогнем. Це лише одна з чудових особливостей цих істот, що живуть у легендах і міфах по всій земній кулі. По-друге, деякі з них уміють літати.

У світі, де, здається, все досліджено та занесено до наукових каталогів та реєстрів, дракони залишилися лише у казках. Ми мало знаємо про них, і тому нам залишається одне — заглядати в стародавні рукописи, збирати народні повір’я, або вірити розповідям тих, хто стверджує, ніби зустрічався з ними.

Сьогодні 15 листопада у нашій філії №40 бібліотекар Руденко Ю.Ю. розповіла дітям інформацію про драконів, грала з читачами в рухомі ігри. Подивились мульфільм «Як приборкати дракона». І на останнє намалювали дракона, не дивлячись на ватман.

Відповідальна: Руденко Ю. Ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар