11/11/22

Чарівниця із Швеції, “Я не хочу писати для дорослих” - літературна подорож

У цьому році виповнюється 115 років від дня народження відомої шведської казкарки Астрід Ліндгрен. Наша зустріч присвячена її творчості.

Астрід Ліндгрен народилася у Віммербю,Швеція.Письменниця завжди називала своє дитинство щасливим і вказувала на те, що саме воно було джерелом її натхнення для творчості. Творити Астрід почала ще у школі. Усі навколо твердили: “Ти, напевно, станеш письменницею, коли виростеш”. Після школи шістнадцятирічна Астрід почала працювати журналістом у місцевій газеті. Саме тоді письменниця й написала казку про Пеппі Довгапанчоха. Астрід Ліндгрен вигадала ще багато нових героїв. Це - улюблений дітьми всього світу Карлсон, і його вірний друг Малюк, Еміль із Леннебергі, Брати Левине серце, Роні - дочка розбійника.

Астрід Ліндгрен одержала багато премій.Але одного разу їй вручили найголовнішу нагороду всіх казкарів - Золоту медаль Ганса Крістіана Андерсена.

Сьогодні письменниця найбільш відома своїми персонажами “Карлсон, що живе на даху” та “Пеппі Довгапанчоха”. Книги Астрід Ліндгрен перекладено понад 85 мовами та видано більш ніж у 100 країнах.

Юні читачи обмінялися враженнями про прочитани книги А.Ліндгрен.

Діти активно відповідали на питання “Пригадай казку”. Читачка нашої бібліотеки Дмитрієва Аріна прочитала уривок із книги Ліндгрен “Пеппі Довгапанчоха”.

У дітей виникло бажання взяти книжки для домашнього читання.Книги шведської письменниці вчать доброті, нетерпимості до зла, чесності, гуманності.

Запрошуємо до бібліотеки №46

Пр. Вишневського, 13.


Немає коментарів:

Дописати коментар