21/01/22

Book-travel: «Там,  де водяться дивовиська» (за книгою Йона Колфера «Артеміс  Фаул»)

Йон Колфер прославився, як дитячий письменник задовго до початку серії про Артеміса Фаула, але саме пригоди дотепного маленького злого генія принесли йому світову славу. 

Артемісу Фаулу лише дванадцять років. Він щонайменше вундеркінд, а можливо навіть і геній. Його улюблене заняття – розробка підступних планів. Його сім'я – справжня легенда злочинного світу. За багато поколінь Фаули нажили неабиякий стан, але наприкінці XX століття їхнє становище похитнулося. Батько Артеміса – між іншим, головний винуватець сімейного краху – зник у невідомому напрямку. Тому Артеміс сповнений рішучості виправити помилки батька і повернути сім'ї  втрачену славу. А де ще знайти золото, як не у чарівного народця? Значить, юному спадкоємцю родини Фаул доведеться ближче познайомитися з ельфами та лепреконами.

Сюжет у письменника дуже закручений, що надає особливої риси та інтриги його романам. Колфер є затятим шанувальником ірландського фольклору і певною мірою відображає його у своїх творах.

Саме з цією фантастичною книгою, та її екранізованою версією ознайомились читачі бібліотеки №40 в рамках проекту «Книга у кадрі». 


Немає коментарів:

Дописати коментар