27/01/22

Найзагадковіший письменник Англії Льюіс Керрол - "Король нісенітниць"

 190 років тому, 27 січня 1832 року у невеличкому англійському селі, у графстві Чешир, народився автор одного з видатних творів світу - "Аліса в Країні Див".

Справжнє ім'я Льюїса Керрола - Чарльз Лютвідж Доджсон. Коли він почав писати гумористичні вірші йому знадобився псевдонім. Спочатку він переклав 2 свої імені на латинь - вийшло Каролюс Людовикус. А потім поміняв їх місцями, знову переклав на англійську мову - вийшло Льюіс Керрол.

Доктор Чальз Доджсон присвятив себе математиці, де зробив декілька відкриттів. Але усі навколо вважали Чарльза диваком. Маючи священний сан, він з задоволенням бігав та сміявся з дітьми свого начальника. Льюіс Керрол був справжній майстер на вигадки та жарти.

"Аліса в Країні Див" - повість-казка, де все перевернулося з ніг на голову. Немає заборон та правил, дитина керує світом і не діють жодні закони фізики. Що вже казати про гарні манери! Мабуть за химерні витівки, про які у таємниці мріє кожна дитина, читачі і полюбили казку Льюіса Керрола. Однак у кожній вигадці є крапелька правди. А мабуть і ціле море...

Хто ж вона - улюблениця мільйонів, маленька дівчинка Аліса з Країни Див? Бажаєте дізнатися?

Завітайте до філіалу-бібліотеки 39, де ви неодмінно дізнаєтесь ще багато цікавого!

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар