24/01/22

День Соборності України

 Де єдність – там сила

М. Грушевський

Усі українці в цілому світі відзначають історичну подію нашої країни –

103-ю річницю Соборності України. Важкий шлях пройшла держава, щоб здобути незалежність і соборність. На жаль, сьогодні нам знову доводиться вже восьмий рік поспіль відстоювати соборність української держави…

20 січня, напередодні національного свята, до філії № 48 дитячої бібліотеки прийшли семикласники п'ятої школи. Разом із бібліотекаркою Ігнатьєвою Л.П. вони поринули в ті славні часи нашої держави, відкрили для себе нову сторінку історії, ім'я якої – Соборність України. Через спілкування, обговорення і роздуми юні читачі сприймали і закріплювали інформацію та розширяли кругозір. Книжково-ілюстрована тематична виставка була в центрі її шанувальників. Проведено українознавчу вікторину під назвою «Немає в нас східних і західних, всі ми – народ України». Читачі залюбки складали пазли карти нашої держави та державних символів. Вдалим доповненням були і їх малюнки, присвячені нашій соборній країні.

Це свято показує, що ми усі - діти однієї України і бажаємо жити в єднанні. Тож будемо з трепетом оберігати цей безцінний скарб - Соборність України! Відбувся гідний урок патріотизму.

Немає коментарів:

Дописати коментар