20/01/22

Відкрився птахам, людям і рослинам (85 р. від дня народження Є. Гуцало)

 "Сьогодні важко сказати, коли я почав писати: здається, я писав завжди."

(Є. Гуцало)

14 січня 2022 року виповнюється 85 років від дня народження відомого українського письменника Є.П. Гуцало.

Євген Пилипович Гуцало - дивовижний, загадковий, майже нерозкритий критиками письменник. Він - один з найбагатших кількісно і найрізноманітніших жанрово авторів в сучасній українській літературі. Є в нього більше двохсот оповідань, два десятки повістей, два романи, три поетичні збірки, книжки для дітей, публіцистика.

Від початку своєї творчості Є. Гуцало залюбки писав про дітей, про світ дитинства. Світ дитинства цих оповідань особливий. А ще ж дивовижний світ городини, квітів, річки, гаю, поля, звірини і птаства, в якому живе сільська дитина - все це побачено й зображено тонким поетичним зором ніжною душею письменника. Серед улюблених Гуцалових персонажів - підліток або дитина з незвичайною, поетичною душею.

За повість "Саййора" та збірку оповідань "Пролетіли коні" Євген Гуцало у 1985 році удостоєний високого звання лауреата Державної премії України ім. Т.Г. Шевченко.

Є. Гуцало писав завжди, він жив у слові й словом себе виявляв у світі.

З цих слів бібліотекар старшого відділу дитячої бібліотеки 22 Тетяна Тищук почала розповідь про життя та творчість письменника для учнів 5-Г класу, Одеського ліцею 82. Вона розповіла про відомі твори, а також прочитала вірші. Читачі уважно слухали бібліотекаря та відповідали на різні питання.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар