25/01/22

"Морозяні книги"

 24 січня святкують Міжнародний день ескімо. Саме цього дня у 1922 році кондитер та володар власної крамниці солодощів у США Крістіан Нельсон отримав офіційний патент на новий вид холодного десерту. Своє ж перше морозиво на дерев’яній паличці та у

шоколадній глазурі кондитер запропонував ще 1919 року і назвав свій витвір "Пиріжок ескімоса". Ця назва згодом стала відомою у всьому світі.

Ідею ескімо подав йому 8-річний хлопчик, який ніяк не міг вибрати, що купити: шоколадку чи морозиво, так і народився чудовий союз – холодний шматочок замороженого молока, облитий шоколадною глазур'ю, який став символом щасливої дитячої мрії: "Ось виросту – куплю собі цілий ящик ескімо і з'їм".

А пам'ятаєте пісеньку про чарівника, який "залишить нам у подарунок п'ятсот ескімо"? Це, звичайно, добре, але тільки влітку, та й то не в такій кількості. А взимку поїдати ці смачні ласощі ми вам рішуче не радимо. Та відзначити це незвичайне свято можна читанням справжнісіньких "морозяних" книг, які є в філіалі бібліотеки №4.

Смачного читання!

 






Немає коментарів:

Дописати коментар