25/01/22

Радість спілкування з ювіляром

 Напередодні ювілейної дати - 125-річчя від дня народження Валентина Катаєва в філії №48 дитячої бібліотеки відбулася зустріч з читачами 6 класу школи №111.

Чудовий письменник, поет, дитячий класик народився в Одесі, прожив тут дитинство і юність. Мова Одеси стала літературною мовою письменника, а Одеса – повноправним героєм його ряду книг. І перша в цьому ряду - «Біліє парус одинокий». До нас, читачів, він приходить в ранньому дитинстві. На книжковій полиці серед інших книг обов'язково варто це видання. У нашій пам'яті збережено чарівність, захоплення, сміх і сльози, пролиті над читанням. А як приємні незвичайні зустрічі та корисні знайомства з морем, знаменитими сходами, гімназією, рибальськими халупками, одеським ринком, де чуємо одеський говір, з життям і деталями побуту улюбленого міста! Важко відірватися від захоплюючого читання!

Юні користувачі із спілкування, обговорення, читання улюблених уривків з творів, знайомства з виставкою, із цікавими фактами біографії автора, подорожі по славнозвісним улюбленим містам рідного міста - отримали бажання прочитати або зустрітися знову з чаруючими виданнями автора. І розлетілись книги з бібліотечної полиці до нових читачів!

Творчість письменника люблять і пам'ять про нього живе в Одесі: на вулиці Базарній 4, де він жив; в Літературному музеї; один з провулків названий на його честь. Ім'я письменника носить обласна дитяча бібліотека, а на Преображенській назавжди оселилися герої повісті Петя і Гаврик (перший і єдиний пам'ятник у місті літературним героям-дітям), а мадам Стороженко - на знаменитому ринку Привоз – роботи скульптора Н.Степанова.



Немає коментарів:

Дописати коментар