20/01/22

Ведмежа, відоме всьому світові (140 р. від дня народження А. Мілна)

 Англійський письменник - ювіляр Алан Олександр Мілн ввійшов в історію дитячої літератури, як автор казки про плюшевого ведмедя Вінні-Пуха й низки віршів.

Історія казкового персонажа Вінні-Пуха почалася 21 серпня 1921 року, коли Алан Мілн подарував своєму синові Крістоферу Робіну плюшевого ведмедя на день народження. Перші розповіді про Вінні-Пуха та Робіна вигадала дружина письменника, розповідаючи їх сину на ніч. Згодом з'явились інші історії та персонажі, створені самим Аланом.

П'ятачок насправді був іграшкою Крістофера Робіна, подарованою сусідами. Кенга з Ру і Тигра, які в оповіданнях про Вінні-Пуха з'являються дещо пізніше, були куплені батьками Кристоферу Робіну вже спеціально, щоб урізноманітнити історії. Подарованого батьками вислючка Іа-Іа Робін, граючись, позбавив хвоста. Тому в книзі це найсумніший та похмурий герой. Вигаданими персонажами є Сова і Кролик, саме тому вони в історіях постають як реальні звірі, а не як іграшки.

Мало хто з відомих казкових і мультиплікаційних персонажів, удостоївся такої честі, як вулиця імені себе. А у ведмежати Вінні є. З 1954 року у столиці Польщі, Варшаві, існує вулиця Вінні-Пуха.

Книга Алана Мілна "Вінні-Пух та всі, всі, всі" надзвичайно популярна в багатьох країнах світу. Її перекладено 25 мовами світу та видано більше 20-ти мільйонів примірників.

Юні читачі 3-Г та 4-В класів ОЗОШ 78 гарно провели час з Вінні-Пухом та його друзями, поринули разом з зав. філією 22 Наталей Левченко у світ дитячих фантазій і чудес.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар