18/01/22

Гра-вікторина «Найвеселіший ведмедик у світі»: до 140-річчя від дня народження Алана Мілна

 18 січня 1882 року в Лондоні народився  Алан Александр Мілн. Це саме він – відомий англійський літератор ХХ століття, драматург, романіст, новеліст, поет подарував читачам легендарного Вінні-Пуха.

Цього добродушного й буркотливого ведмедика, схильного до пригод і витівок, як-от злетів в небо на повітряній кульці, вдаючи хмаринку, чи вирушити на пошуки Північного Полюса, знають діти по всьому світу. Звідки ж він узявся, цей химерний ведмідь? Усе просто – у англійського письменника Алана Мілна був син Кристофер Робін, що дуже любив ведмедів. Раз на тиждень батько водив хлопчика до лондонського зоопарку, де з усіх звірів Крістоферу Робіну найбільше подобалася ведмедиця на ім’я Вінніпег. І коли Алан Мілн на день народження підніс синові іграшкового плюшевого ведмедика, щасливий Крістофер назвав його Вінні-Пух – на честь улюбленої ведмедиці та лебедя Пуха, який мешкав на озері в тому ж  зоопарку. Дивлячись, як полюбив син свого нового плюшевого друга, Алан Мілн почав складати казки про ведмедика і хлопчика. В цих казках Вінні-Пух постає таким собі любителем меду і пригод, а також мандрівним поетом, що постійно вигадує на ходу всілякі пісеньки. А найліпшим другом Пуха був сам Крістофер Робін. Який, до речі, ставши дорослим, встановив пам’ятник ведмедиці Вінніпег – своїй  улюблениці дитячих років.

Завідувач філіалу бібліотеки Світлана Бекмурадова і завідувач відділу Ірина Юзік провели гру-вікторину «Найвеселіший ведмедик у світі» з учнями 2-3-х класів ОЗОШ № 23 та 41. Діти із задоволенням перенеслись у світ неймовірних пригод  Вінні-Пуха та його друзів: відгадували цікаві загадки, відповідали на веселі питання, розігрували сценки із життя мешканців Зачарованого Лісу, прийняли участь у конкурсі  малюнків «Вінні-Пух».



Немає коментарів:

Дописати коментар