21/12/18

Свято Святого Миколая

Миколай наш доброчинець,
І для всіх в нього гостинець.
Україну він вітає,
Про усіх діточок дбає.
Високо - високо в небі у морозну зимову ніч з 18 на 19 грудня можна почути срібні дзвіночки - то на санчатах їде Святий Миколай. Він має золоті сани з білими золотогривими кіньми. Їдуть санчата поміж зірочками,переїжджають із хмарки на хмарку, дзвоники ніжно дзвонять, а старий місяць весело посміхається.
До кожної квартири, будинку, де ростуть діти, Святий Миколай заходить дверми, але часто його ніхто не помічає. Це пояснюється тим, що Миколай дуже поспішає, адже за одну ніч потрібно завітати у гості до всіх малят, бо всі чекають на подарунки. Гостинці він завжди кладе під подушку, бо знає, що в цю ніч всі мусять бути щасливі! І ті, що роблять подарунки, і ті, кому іх роблять. Лише дуже неслухняні дістануть від Миколая золотаво-срібну різку та прохання виправитися до наступного року.
Радо зустріли шановного гостя у біліотеці-філії 10. Сивочосий дідусь розповів цікаві історії із свого життя і запропонував маленьким читачам веселі розваги.
Діти привітали гостя віршами, розповіли про свої добрі вчинки, дружно заспівали пісню. Святий Миколай подякував дітлахам за добрі слова та побажав бути завжди чемними, щирими, милосердними, нести любов у своїх серцях і подарував їм бажані гостинці.


Немає коментарів:

Дописати коментар