19/12/18

Дискусійні гойдалки для батьків та педагогів

У дитячій бібліотеці №40 відбувся захід для батьків на тему булінгу, в якому приймали участь запрошені спікери: Ольга Філіппова-журналіст газети «Чорноморські новини»; Наталя Папушой-соціальний педагог з багаторічним стажем роботи з дітьми; Галина Поліщук- ведуча Pozitiv.fm; дитячий психолог Катерина Делієргієва; Ганна Патрушева-представник Одеського міського центру соціальних служб для сім’і, дітей та молоді.
Чоловічій погляд на проблему представляли: Євгеній Сінявін - приватний підприємець, Гринчук Назар Володимирович - представник департаменту юстиції, Станиславів Руслан Миколайович - спеціаліст правопросвітництва другого Одеського місцевого центру бескоштовної правової допомоги, дитячий письменник - Бакуменко Сергій Сергійович та Янгулов Елвін Павлович - голова суспільної організації "Сім'я Дюка"
Незвичний для нашого сприйняття термін «булінг» тісно пов’язаний з такими поняттями, як насильство, тобто застосування силових методів або психологічного тиску за допомогою погроз, свідомо спрямованих на слабких або тих, хто не може чинити опір. Булінг – соціально-педагогічна, психологічна проблема сучасності. Серед причин булінгу в колективі вчені виділяють наступні: боротьба за лідерство; зіткнення різних субкультур, цінностей, поглядів і невміння толерантно ставитися до них; агресивність і віктимність; наявність у дитини психічних і фізичних вад; заздрість; відсутність предметного дозвілля, тощо. Як соціально-психологічне явище булінг впливає на всіх учасників групи чи класу дітей, де він виникає, призводячи до порушення навчально-виховного процесу в школі, викликає тривалі наслідки для особистості, інколи віддалені в часі. Тому постає гостра потреба усвідомлення того, що ця проблема є; підготовки фахівців з певними теоретичними знаннями, спеціальними уміннями, навиками для виявлення, попередження та подолання такого негативного соціально-психолого-педагогічного явища, як булінг. Адже розуміння проблеми - є першим важливим кроком у вихованні дітей та підлітків.


Немає коментарів:

Дописати коментар