10/12/18

"Життя людей - то наче свічки, які горять в нічній пітьмі".

Здоров'я – це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.
З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом, що слугує справі зміцнення організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу. У всьому світі говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…
Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю. Здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу.
У бібліотеці №40 старшокласники відверто обговорювали такі питання як:
що таке СНІД;
коріння СНІДу;
інкубаційний період;
Чи має медицина ліки від СНІДу, вакцину, що перешкоджала б інфікуванню;
Чи можна вберегтися від СНІДу?

На сьогодні ВІЛ-інфекція не має радикальних засобів лікування, тому головною зброєю в боротьбі з поширенням вірусу є попередження нових випадків інфікування. Отже, в наш час край необхідно знати міри безпеки та профілактики.


Немає коментарів:

Дописати коментар