10/12/18

"Солодкі хвилини для справжніх гурманів"

Кожному з нас знайомий вираз - скільки людей, стільки думок. Якщо його трохи переробити в географічному плані, то вийде - скільки народів, стільки традицій. Підійде він і для кулінарії.
Національна кухня виступає своєрідним оплотом тих багатовікових традицій, які дорогі кожному, які зберігалися і трималися в секреті, з тим, щоб передати їх з покоління в покоління. Кулінарні гурмани готові зробити далекі подорожі, щоб насолодитися національною кухнею тієї чи іншої країни.
За попередні століття української кухні вдалося пройти великий, але цікавий шлях, придбавши національний колорит і зберігши існуючі традиції.
Смачна їжа захоплювала класиків не менш, ніж красиві пейзажі. Художнім описами страв можуть позаздрити найкращі кулінари світу. У гастрономічних есе є рецептура і історичні свідоцтва, віяння часу і традиції народу, ознаки виверткої бідності або розкішного життя.
Прийняти участь у бібліококтейлі "Солодкі хвилини для справжніх гурманів" прийшли читачі УВК «Інтелект», які захоплено слухали і брали активну участь в обговоренні. Свої знання і захоплення в кулінарному діалозі хлопці показали на прикладі героїв улюблених книг: Алан Мілн «Вінні-Пух і всі-всі-всі»; Волков «Чарівник Смарагдового міста»; Л. Керрол «Аліса в країні Чудес», Астрід Ліндгрен "Малюк і Карлсон, який живе на даху"; Вільгельм Гауф "Карлик Ніс"; Дж. Р. Р. Толкін "Хоббіт"; Джоан Роулінг "Гаррі Поттер і Кубок вогню" і мультфільмів. А майстер клас з приготування пирога «Пиріг Дружби» пройшов на такому підйомі, що хлопці та дівчата обіцяли обов’язково зробити його для своїх рідних.


Немає коментарів:

Дописати коментар