18/12/18

Фольклорна скарбничка "По дорозі йде дідусь з купою дарунків"

Майже цілий рік усі ми, дорослі і малята, з нетерпінням очікуємо зимові свята. День Св. Миколая, Новий рік, Різдво, Водохреща та інші урочисті дні несуть із собою веселощі та розваги, ігри, співи, танці. З особливим нетерпінням чекають діти 19 грудня, бо Свято Миколая пов’язане з подарунками, гарним настроєм, як це й буває на свято…
В Україні Святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей. У цей день діти чекають його з нетерпінням, бо знають, що за їхню слухняність та працьовитість Святий Миколай принесе їм безліч подарунків та «миколайчики». Тож намагаються бути протягом усього року саме такими- не лінивими, доброзичливими, старанними.
І в ніч з 18-го на 19-е грудня Миколай покладе подарунки слухняним дітям під подушку або в черевик біля порога, чи в глиняний полумисок, який увечері перед сном діти ставлять на підвіконня. А неслухняним дітям Святий із натяком приносить різочки, які лишає в куточку.
Подарунки один для одного іноді готують і дорослі. Вони дарують їх тим, хто протягом року не скупився на добрі справи.
Напередодні свята другокласники 57 школи дізналися від бібліотекарів філії №9 про історію виникнення цього дня, послухали цікаві загадки, приказки, самі розказали віршики. А потім написали Святому Миколаю листа, як це роблять багато дітей у світі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар