07/12/18

Літературне досьє: «А хто мене не знає?»

Усміхнися всім навколо:
небу, сонцю, квітам, людям.
І тоді обов'язково
день тобі - веселим буде!
Анатолій Костецький – улюбленець дітвори. Він служив дитячій літературі більше 30-ті років і за цей час встиг подарувати малечі понад 50 книг. Ті книги – це велике художнє Дитяче місто, у якому живуть хлопчики та дівчатка з найрізноманітнішими характерами.
Письменник умів говорити зі своїми малими читачами про найскладніші життєві проблеми, майстерно поєднував дитячі мрії та фантазії з реальним світом, бо й сам у дитинстві мав велику мрію – стати письменником. Анатолій Костецький написав близько тисячі віршів для дітей і багато цікавих прозових творів, які виховують дітей добром, щирістю і правдою.
В день 70 – річчя від дня його народження до бібліотеки -філії №10 завітали читачі, щоб здійснити мандрівку сторінками творів дитячого письменника і поета. Вони слухали веселі і повчальні вірші про маму і тата, любов до рідної землі, пригоди хлопчиків і дівчаток, виразно декламували та за допомогою ляльок інсценізували його твори, активно і жваво брали участь у обговореннях.
У поета є декілька віршів про таке дуже нам знайоме явище - лінь. А, що ж це таке? І як його подолати? На ці питання діти знайшли відповіді, розгадавши «Ледарський кросворд».
Змінюватиметься життя – змінюватимуться і школярі, й реалії шкільного життя, але твори його не старітимуть своїм настр


Немає коментарів:

Дописати коментар