11/12/18

Круглий стіл: «Люди народжуються вільними»

«Найпрекрасніші, в той же час найщасливіші люди ті, хто
прожив своє життя, піклуючись про щастя інших»
В.Сухомлинський
Права людини є складним, багатовимірним явищем. У різні епохи проблема прав людини, незмінно залишаючись політико-правовою, набула релігійно-етичного, філософського звучання.
Витоки явища, яке в наш час зветься права людей, сягають ще сивої давнини, беруть свій початок з найдавніших часів людської історії. Ідеї про цінність, недоторканність людського життя , про рівність людей перед вищими силами містяться ще в прадавніх міфах і віруваннях.
У 1948 році Організацією Об’єднаних Націй було прийнято Загальну декларацію прав людини - перший документ універсального характеру, який на міжнародному рівні проголосив основні громадянські, політичні, соціально-економічні та культурні права і тим самим встановив стандарти та ідеали, якими і сьогодні прагнуть слідувати усі країни світу.
У бібліотеці-філії №10 відбулася зустріч читачів 8 - 9-х класів, ОЗОШ №41 з працівником міського управління юстиції Лідією Жуковою Завдяки цій зустрічі читачі виявили свій рівень обізнаності щодо законодавства України з прав людини, розширили і поглибили свої правові знання.


Також у філії 19 для читачів був проведений правовий тренінг “Як треба жити, щоб з законом дружити” за участю юриста Тетяни Дехтярьової. Діти були зацікавлені актуальними питаннями сьогочасного суспільства, відповідали на запитання, намагались знайти вихід з різних ситуацій, щоб не порушити закон. Особливий акцент було зроблено на актуальне питання — булінг у сучасних школах. Читачі отримали дуже корисну інформацію, яка допоможе їм у житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар