07/05/18

День Перемоги

Спасибі сивочолим ветеранам
З біль і щем, які вони пройшли.
Спасибі, що сьогодні ви ще з нами,
Спасибі, що тоді перемогли.

Без любові до Батьківщини, її минулого і теперишнього, без знань її історії неможливо побудувати майбутнє. Почуття патріотизму закладається з дитинства і дуже важливо підростаючому поколінню знати про подвиги своїх дідів і прадідів, сучасних захисників України. Напередодні Дня пам'яті і примирення та 73-ої річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в книжковому храмі дитячої бібліотеки-філії №48 відбулася зустріч поважної людини рідного міста, ветерана війни, в'язня концтабору Галини Василівни Кириченко з юними читачами 111-ї школи.
Ведуча свята бібліотекар Любов Пилипівна Ігнатьєва привітала з великим святом і нагадала про масовий героїзм дорослих і підлітків на фронті і в тилу та про ті випробування, які випали на долю України та міста. Читачі із зацікавленістю розглядали музейну реліквію - карточку на воду у період оборони Одеси, пам'ятний знак "Танк"НІ". А з якою гордістю самі зачитували безцінні раратети - листи-трикутники з фронту своїх прадідів! Дарунки юних друзів - літературно-музикальна композиція із віршів та пісні повоєнних років створили атмосферу справжнього свята і потішили до сліз обілену сивиною ветерана.
Шановна гостя провела гідний урок мужності, розповівши про свої тяжкі часи дитинства - працю та перебування разом із своєю матінкою в концтаборі Німеччини. Сповнені гордості за стійкість і мужність ветерана, молодь дарувала їй квіти, вітала з Днем Перемоги та дякувала за подвиг. Фото напам'ять об'єднало покоління різного віку.
Жваво і з зацікавленістю знайомились шанувальники книг з наглядно оформленою тематичною виставкою книг. А їх вернісаж малюнків та поробок з теми війни - це теж велика пам'ять про минулу та сьогоднішню війни. І кожен з юних читачів розуміє, як треба сьогодні жити і вчитися, бути гідним пам'яті тих, хто загинув, і тих, хто дожив до сьогоднішніх днів. Належний урок мужності і патриотизму відбувся!


Немає коментарів:

Дописати коментар