11/05/18

«Хай діти ніколи не знають війни, хай мирно живуть на планеті»

Хай завжди в усьому світі
Буде мир і щастя дітям,
Бо народжені вони
Для життя, а не війни.
З цвітінням садів, буянням квітів і дерев, золотом і сріблом нагород приходить до нас Перемога. День Перемоги! Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. У літопис Великої Перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів і дочок України, які воювали на різних фронтах, виборюючи Перемогу - одну на всіх.
Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв, на трудовому фронті в тилу в ім’я перемоги над нацизмом – істинний приклад для нащадків. Адже саме очевидці буремних подій, як ніхто інший, можуть розповісти про важкі роки війни, про деталі та події, свідками яких вони були.
Значний емоційний вплив на читачів бібліотеки-філії №37 справили розповіді Віри Іванівни Яценко та Тамари Никифорівни Брайко, чиє дитинство пройшло в роки окупації нашого міста. Діти почули зворушливу розповідь про тяжкі і нелюдські випробування воєнних років, працю дітей у тилу, радість від довгоочікуваної перемоги. Дорослі читачі, які також були присутні на святі, поділилися своїми спогадами про події свідками яких стали самі, або ж почули від своїх близьких та рідних.
В ці дні урочистої пам'яті наш борг велить нам ще раз низько вклонитися героям, полеглим в боях за Батьківщину, героям, які живуть в мирний час, та бажають нам і нашим дітям не знати, що таке війна. Ми завжди будемо берегти пам'ять про Великі події, передаючи її від покоління до покоління, і нехай в дитячих серцях, сповнених патріотизму та оптимізму, що лунали в музичних композиціях та вітальних словах нашим шановним гостям, ніколи не згасне світло Перемоги!"


Немає коментарів:

Дописати коментар