15/05/18

«Доки живі ще наші матері, хай всі дороги нас до них приводять»

Допоки сонце сяє нам в горі, у кожного живе у серці мати.
Ще на початку минулого століття травень називали місяцем Матері Божої . Першого тижня і дорослі , і діти несли до церкви квіти, співали пісні, в яких славили жінку, яка народила на світ Сина Божого. І жінка, і мати Сина Божого несуть у цей світ життя.
І нині ми віддаємо шану Матері Божій, яка завжди нас охороняє і завжди заступає, віддаємо шану Матері-Україні, яка синів виряджала на боротьбу за рідний край. І нинішнє свято є символом їх відродження.
Другий тиждень травня осяяний світлом материнської любові, добра, вічної надії. Українці повернулися до давньої та красивої традиції – Свята матері, яке повязане з долею американки Анни Джарвіс. Дівчина рано втратила найдорожчу в світі людину – маму.
На її клопотання у 1914 році Конгрес США встановив нове державне свято - День Матері, а пізніше його узаконили ще чимало країн. У 1929 році цей урочистий день започаткували на Галичині. Він став святом і родинним , і громадянським. Після 1939 року його замінив Міжнародний жіночий день, який прославляв жінку – трудівницю.
Україна – це європейська держава. Тому ми, українці, приєднуємося до європейського Свята Матері, щоб благословити та боготворити жінку-матір України.
14 травня до філії №10 завітали учні 3-5-х класів, представники Територіального центру соціального обслуговування Суворовського р-ну Марія Василівна Тернова та Олена Володимирівна Ропай. На адресу матерів лунали пісні, вірші, найдобріші та найщиріші побажання. Діти із задоволенням приймали участь у вікторині «Як добре ти знаєш свою матусю», проявили свої художні здібності за темою «Моя мама - найгарніша».
Марія Василівна звернулася до дітей: «Хочеться вірити, що після цієї зустрічі ви станете добрішими до людей, які вас оточують, шануватимете рідну матір і в думках і в помислах».
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар