10/05/18

Пам'ять серця

Вічний вогонь палає,
Дзвонить у далі століть.
Вічний вогонь закликає:
Щастя живих бережіть!
Буйним цвітом вирує весна в Україні. Сонячні промені цілують кожну бруньку, кожну квіточку, і від цього поцілунку народжується нове життя в природі, добрішає серце в людини. Однак десь на дні багатьох сердець озивається щемливий спогад про весну 1945 року. Радість і сльози на очах тих, хто дожив до цієї знаменної дати. Глибокий сум і скорбота з приводу загибелі мільйонів людей, страчених ворогом, і тих, які впали на полі бою.
На мітингу, присвяченому 73-й річниці Великій Перемоги, біля пам`ятника робітникам заводу «Більшовик», загиблим в роки Другої світової війни, зібралися мешканці мікрорайону, діти, ветерани – Бовдур А.Д., Панченко В.К., Присяжнюк А.Ф. та представники дитячої бібліотеки-філії 10.
Урочисті слова про пам`ять, вірність, мужність, квіти - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.
А у дитячій бібліотеці-філії №10 на читачів чекала зустріч з Костем Я.Д., який розповів про опалене війною дитинство: голод і холод, гарматний вогонь, дим пожеж, руїни. Бібліотекарі запросили всіх присутніх схилити в скорботі голови перед пам`яттю загиблих за нашу незалежність і мирне сьогодення, хто ціною власного життя наближав історичний День Перемоги.
Діти читали вірші про велич народного подвигу, звучали пісні воєнних років. Хлопчиків та дівчаток зацікавила література про подвиги юних героїв, яка була представлена на тематичній полиці. Наприкінці зустрічі Кость Я.Д побажав всім миру, любити свій рідний край і бути патріотом своєї держави.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар