12/05/17

Свято Матері

За все, що маю, дякую тобі,
За все, що маю і що буду мати…
Ночами сняться зорі голубі
І вишні білі на причілку хати…
Усе довкілля живе ненькою, її присутністю. Кожна дитина впізнає маму по голосу, почує її ходу, її особливий подих. Кожній людині його мама найрідніша та наймиліша. Тому і виникло таке бажання,щоб зробити всесвітній день шани Матері. Другий тиждень травня осяяний світлом материнської любові, добра, вічної надії. Українці повернулись до давньої та красивої традиції – свята Матері, яке пов’язано з долею американки Анни Джарвіс.
Дівчина рано втратила найдорожчу в світі людину – маму. На її клопотання у 1914 році Конгрес США встановив нове державне свято – День Матері, а пізніше його узаконили ще чимало країн. Тому і ми, українці, приєднуємося до Європейського свята дня Матері.
У зв`язку з цією прекрасною подією 11 травня бібліотека-філія №10 радо зустріла гостей, щоб привітати та боготворити жінку – матір України, а у читальній залі усі бажаючи могли переглянути, яскраву тематичну полицю, яка була їм запропонована.
Учасниками свята стали запрошені гості: матері-героїні, представники Ради ветеранів праці, підопічні Територіального центру соціального обслуговування Суворовського району та учні 5-а класу ОЗОШ №30.
Бібліотекарі ознайомили гостей з передісторією свята. Разом з учнями провели святковий концерт, в якому пролунали слова шани та подяки матерям, вірші, пісні, конкурси. Бібліотечним активом була представлена інсценівка гуморески Павла Глазового «Мудра мати».
Наприкінці свята, Запорожець Л.В., мати – героїня, яка виховує 7-х дітей, звернулася до присутніх: «Мама найдорожче слово в світі.
Де б не був ти, щоб не робив, назавжди вона твій шлях освітить ніжним серцем, відданим тобі”.                        



                                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар