31/05/17

«Повітря, землі, води - збережемо всім родом!»

Вода, повітря, грунт — три стихії природи, без яких немислиме життя на планеті. А ще воно немислиме без тепла і світла. Ця енергія йде на Землю від Сонця і дарує всьому сущому на планеті життя.
Повноцінне життя всіх істот — і людини, звичайно, теж — можливе тільки серед чистої природи. Але, на жаль, сьогодні на Землі майже неможливо знайти хоча б невеликий клаптик такого чистого середовища. Не випадково в останні десятиліття вчені укладають червоні книги, в яких реєструються всі види тварин і рослин, яким загрожує цілковите зникнення.
Якщо раніше, ще кілька десятків років тому, екологи займалися тільки вивченням взаємозв’язків між живими істотами й неживою природою, то нині їм роботи значно додалося. Доводиться вивчати, як живуть і чи взагалі зможуть вижити ті чи інші види рослин у забрудненому навколишньому середовищі, а також, що треба зробити, аби припинить подальше забруднення природи. Це дуже важлива, складна й важка робота. І вимагає вона участі не тільки вчених-екологів, а всіх людей на Землі, бо це справді стосується всіх без винятку.
Найголовніша пароблема у світі — здоров’я природи, адже здоров’я природи — здоров’я всього людства, кожної окремої людини. Отож, ким би ви не хотіли стати в майбутньому, екологія все одно має найбезпосереднішу причетність до вашої діяльності, до вашого життя.
Це пояснила у бібліотеці-філії №8 бібліотекар Людмила Музичко читачам з 3-Б класу школи №99 30 травня Учні розгадували загадки, дізнались про науку екологію та навчились з користю використовувати сміття, а не забруднювати ним навколишнє середовище.
 
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар