16/05/17

Бібліотечний урок

15.05.17
При виготовленні книги, важливу роль у розміщенні тексту та ілюстрацій відіграє елемент без якого жодна книжка не може існувати — це верстка.
Верстка має багато визначень, по-перше, верстка — виробничий процес монтажу всіх елементів сторінки видання в шпальту. По-друге, версткою називають також тип комплектування ілюстрацій на шпальті.
Крім цих елементів, книга може мати ілюстрації на вкладних сторінках, що друкуються окремо від тексту і вкладаються у відповідних місцях книжки.
Кожна старанно оформлена книга має в собі апарат видання. Це своєрідні тексти, що доповнюють видання, для допомоги читачеві у користуванні ним і краще зрозуміти його зміст.
До довідково-допоміжного апарату відносяться: зміст, покажчик, колонтитули, анотація, реферат.
До науково-довідкового апарату входять: вступна стаття, передмова автора, редактора чи видавництва, післямова, бібліографічні посилання, книжкові бібліографічні списки та покажчики.
Завдання апарату видання: — спростити і скоротити шлях книги до читача, полегшити читачеві роботу з книгою, допомогти читачеві точно зрозуміти твір в цілому та детально, ознайомити з літературними джерелами та з літературою за потрібною темою.
Разом з учнями 6 класу 103 школи бібліотекар Тетяна Зуєва у бібліотеці-філії №8 провела бібліотечний урок «Структура книги та її використання при читанні», на якому визначили структуру книги, тому що це є одна із тем, яку вивчають у шкільному курсі. Бібліотекар розповіла багато цікавого та навчила як за допомогою різних елементів зорієнтуватися у виборі книги для себе.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар