12/05/17

Видатні люди світу

«Для того, щоб бути найбільшим генієм, не обов’язково володіти винятковим розумом і здібностями, головне – розуміти людей, завжди бути разом з ними».
Шарль Луї Монтеск’є
Про людей, які залишили істотний слід в історії людства, написано чимало. Винахідники, географи-першовідкривачі, художники, письменники, відомі на увесь світ політики — усі вони так чи інакше працювали на благо суспільства та майбутніх поколінь. Протягом всього існування людства в історії регулярно з’являлися люди, які завдяки своїй діяльності сприяли розвитку суспільства, а іноді і здійснювали справжній переворот в ньому.
Період античності став колискою відомих філософів, ораторів і полководців. Саме в цей період створювали свої праці батько історії Геродот, Пліній, Цицерон, Архімед. Завоював всесвітню славу Олександр Македонський не тільки за рахунок переможних битв, а й створення великого міста – Олександрії. Діячі цього періоду заклали фундамент сучасного розвитку науки, культури і мистецтва.
Не менш істотний внесок у розвиток світової цивілізації зробили наукові та культурні діячі Середньовіччя – Фома Аквінський, Леонардо да Вінчі, Микола Коперник. До сьогоднішнього дня світ захоплюється прекрасною Орлеанської дівою Жанною Д’Арк, яка керувала армією під час столітньої війни між Францією Англією.
Епоха Освіти подарувала світові таких видатних особистостей як Дідро, Руссо, Монтеск’є.
На початку 20 століття російським хірургом Миколою Пироговим була проведена перша в світі пластична операція. Завдяки старанням Олександра Флемінга був виведений і поставлений на виробництво перший у світі антибіотик – пеніцилін. Менделєєв створив таблицю періодичності хімічних елементів.
Про це дізналися діти 4 класу школи №60 у бібліотеці-філії №8. Ірина Олегівна Мошул представила книги про великих людей світу та дала можливість учням розповісти про постатей, якими захоплюються вони самі.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар