12/08/24

Вражаюча молодь Одеси

Бібліокафе «ХЛАМ». Це засідання було не зовсім звичайним.

12 серпня Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає Міжнародний день молоді. Він був заснований Генеральною асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року.

Це свято творчості та натхнення. Молодість веде людину у світ романтики, великих дерзань, у світ пошуків та відкриттів, сповнена оптимістичних поглядів у майбутнє.

Війна хоче перекреслити надії нашої української молоді, забрати впевненість у завтрашньому дні, забрати лірику та романтику з життя молодих українців.

Але в оскаженілого ворога нічого не вийде. Молодь захищає свою країну і своє майбутнє, спрямовує також свою енергію на підйом економіки, волонтерство, розвиток українського мистецтва.

Молодь Одеси активно бере участь у цьому процесі. В той день ми  познайомили наших читачів з представниками нашої талановитої молоді.

Пісня Ярослава Барнича “Гуцулка Ксеня” прозвучала у виконанні Елизавети Скорби, студентки Одеського театрально-художнього фахового коледжу.

Ще Ліза пише вірші, з якими вона нас теж познайомила.

Також вона прочитала гумореску Остапа Вишні “Хто винен?”

Випускниця мистецької школи №15 ім. Тетяни Боївої Анна Козминська виконала “Вальс Бостон” Олександра Белаша. Молодість — початок всіх перспектив, великі плани на майбутнє. І в Анни вони є. Вона мріє стати композиторкою.“Сонячні бліки на морі”. Це музична п'єса по казці, яку написала Анна. Не тільки написала, але й проілюструвала.

Солістка Одеської національної опери Марія Туткевич виконала: Алілуя із Мотету "Хвалить та радійте" В.-А.Моцарта та українську народну пісню в обробці Л.Колодуба "У гаєчку ходила я".

Партіяю фортепіано виконала Вероніка Струк.

Арріго Бойто. Арію Маргарити з опери "Мефістофель" Семена Гулак -Артемовського та арію Оксани "Прилинь, Прилинь" з опери "Запорожець за Дунаєм" виконала солістка Одеської національної опери Анна Богач.

Галина Верд прочитала свої вірші та показала відеокліп пісні “Ах, Одесо моя!” Муз. Бориса Маміна, слова Галини Верд.

Чемпіонка України, Європи та світу у змаганнях зі степу Анастасія Павлішина вразила всіх своїм володінням мистецтва степу.

Соліст Одеської національної опери Віталій Смирнов виконав Неаполітанську пісню Родольфо Фальво та  українська народна пісня в обробці І.Назаренко "Ніч яка місячна".

Геннадій Корягін -  соліст Одеської національної опери виконав романс "Світанок" Руджеро Леонкавалло та українську народну пісню в обробці В.Йориша "Там, де Ятрань круто в'ється".

Закінчилася наша зустріч піснею  Тараса Петроненко “Україна”, яку співали всі учасники, а солісткою була Елизавета Скорба.

І куди ж у бібліотеці - без книжок? 

Огляд нових книг від Олексія Надемлінського.

Немає коментарів:

Дописати коментар