19/08/24

Територія читання "Моральні цінності в казках В. Шевчука": до 85-річчя від дня народження"

 У  творчості   В. Шевчука умовно можна виділити три основні напрямки: історична проза, твори, що відображають сучасне життя, літературознавчі праці. Перу письменника належать майже 40 видань для дорослих і дітей. Це романи, повісті, збірки оповідань, казок, поезій. 

19 серпня бібліотекарі філії 19 ознайомили своїх читачів з творчістю відомого українського письменника В.  Шевчука, зокрема з книгою "Панна квітів", яка складена з казок, написаних для дітей за допомогою донечок автора. До збірки увійшли такі надзвичайно цікаві, самобутні, химерні, із широкою фантазією казочки, як "Золотий стіл", "Чотири сестри", "Місто без квітів" та інші. 

"Чотири сестри" - казкова розповідь про чотири пори року на нашій планеті, про те, що відбувається у природі, коли зникає злагода між "сестрами" і порушуються природні закони, про крижаний період на Землі. Тішить щасливий кінець цієї чудової історії з вірою в те, що добро завжди перемагає зло.  

"Панна  квітів" -  казкова історія про дівчинку - сиротинку Зеленоочку, яка ніколи не бачила своїх маму і тата, і блукає світом, працюючи в наймах у різних людей, яка вчиться душею розрізняти добро і зло, пізнає природу, рятує нужденних. Щось у цій казці є таке, над чим варто було б замислитись і дорослим.  

"Дівчинка, котра шукала маму" - це чуттєва історія  про маленьку дівчинку,  що має мрію знайти свою  матусю. Чудові  казочки  В.  Шевчука з їх дивовижними героями сподобались нашим читачам і вони охоче взяли їх, а також казки інших українських письменників почитати вдома.

Немає коментарів:

Дописати коментар