20/04/23

Підсумки конкурсу читців «ГОЛОСИ»

18 квітня 2023 р. в актовому залі бібліотеки-філії №21 відбувся перший пілотний міський конкурс читців пам’яті Володимира Рутківського «Голоси». Започаткований КУ «Централізована міська бібліотечна система для дітей» разом із секцією дитячої літератури Одеської обласної організації Національної спілки письменників України і за підтримки родини Рутковських та видавництва «Старого Лева» (м. Львів).

Метою конкурсу є популяризація Одеських письменників, особливо творчої спадщини В. Рутківського, виявлення та підтримка кращих виконавців художнього читання, виховання любові до рідного слова та літератури, популяризації жанру художнього читання.

Ця подія набула широкого масштабу, оскільки участь в ній взяли більше сорока юних поціновувачів видатного українського письменника – читачі системи дитячих бібліотек. Юні читці декламували вірші письменника, інсценували уривки творів, демонстрували виконавську майстерність, мовну та сценічну культуру та втілювали цікаві творчі задуми. Також в номінації «Відеовідгук» конкурсанти демонстрували зацікавленість й глибоке розуміння літературних творів автора.

Особливим гостем заходу стала дружина письменника Людмила Рутковська, яка допомогла в організації конкурсу надав для експонування особисті речи та рукописи письменника. З вітальним словом звернувся до учасників конкурсу у відеозверненні Костянтин Рутковський (онук письменника), який зараз знаходиться далеко від Одеси.

Артисти Театру юного глядача імені. Юрія Олеші долучились до проведення конкурсу та інсценували вірші письменника.

Майстерність конкурсантів оцінювали: Юрій Горбатенко, в.о. директора КУ «ЦМБС для дітей»; Наталія Кавун, заступник директора КУ «ЦМБС для дітей»; Інна Іщук, поет, керівник Одеської секції дитячих письменників НСПУ; Олексій Надемлінський, письменник, член Одеської секції дитячих письменників НСПУ; Олена Карачевська, дитячий письменник.

Кожний учасник намагався подати високе поетичне слово через призму своєї, ще зовсім юної душі, і для журі не просто було визначити найкращих. Але конкурс є конкурс – і, за підсумками голосування, переможцями конкурсу визнано: у номінації читців-декламаторів – Катерина Семеняк (15 років); у номінації інсценування – Андрій Савицький (15 років), Марія Майко (15 років), Михайло Горбей (15 років), Артем Яблонський (11 років); у номінації відеовідгуків – Анастасія Ганєва (15 років) та Анна Запорожець (9 років).

Усі учасники отримали дипломи та книгу віршів для дітей Володимира Рутківського «Доброго ранку, сонце», яка була видана секцією дитячої літератури Одеської обласної організації НСПУ за підтримки родини письменника та дитячих письменників Одеси.

Вітаємо наших лауреатів та бажаємо нових творчих злетів та перемог!

«Голоси»: конкурс читців відбувся в Одесі // Телеканал «Град». – 2023. – 19 квітня

https://grad.ua/.../95613-golosi-konkurs-chitciv...

https://www.youtube.com/watch?v=ku8Vm2fDRHs&t=69s

#конкурсГолоси #Голоси #Голоси_Рутківський

Немає коментарів:

Дописати коментар