14/04/23

А на полі жайворонок, соловейко в гаї –землю, убрану весною, вранці зустрічають

 Сонячним весняним днем до бібліотеки-філії № 37 зі сторінок книжок завітали різноманітні барвисті птахи, де зустрілися з читачами-учнями 1 –В класу школи № 48.

Бібліотекар Чіняєва Т.В. розповіла дітям про життя птахів на землі та в повітряному просторі, про їх звички та відмінності птахів від усіх інших представників тваринного світу. Учні узнали чому вони відлітають в теплі краї, для кого співають, як будують гнізда, які живуть в степу, а які біля водоймищ, які живуть поруч з нами, корисні чи шкідливі птахи-хижаки.

Бібліотекар представила дітям художні твори про життя пірнатих, які були представлені на тематичній книжковій полиці. Це казки та оповідання письменника М. Магери «Чубчик», «Синичка», «Хитрий горобчик», «Шарко і Шпак», повість «Друзі». А  також пізнавальні оповідання Олеся Ільченка та оповідання Лесі Ворониної «Пригоди голубого папуги», а книги серії «Світ навколо нас» Олега Зав’язкіна стали яскравим доповненням до розповіді бібліотекаря.

Діти задавали питання, жваво обговорювали тему бесіди та проявили зацікавленість до неї, також дізнались, що мета охорони птахів полягає не тільки в охороні рідкісних та зникаючих видів, але й про турботливе ставлення до всіх видів птахів.

Знайомство з дельфіном Матісом - героєм книги «Місія «Порятунок»: Дельфіни» одеської письменниці Євгенії Завалій викликала у дітей бурхливі емоції та приємні спогади про відвідування одеського дельфінарію «Немо» та еколого-натуралістичного центру «Афаліна».

Немає коментарів:

Дописати коментар