26/04/23

Диско пропаганда від читачів бібліотеки №40 «Мій шлях до мрії»: до Міжнародного дня танцю

 29 квітня — день особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю. Саме 29 квітня, в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету», рішенням ЮНЕСКО з 1982 року відзначається Міжнародний день танцю. Легендарний балетмейстер і хореограф, визнаний ще за життя, створив знамениту теоретичну працю «Листи про танець і балети». У цій книзі він зумів викласти весь досвід в області хореографії, накопичений їм за довгі роки практики. І навіть сьогодні книга є найпопулярнішим посібником серед шанувальників балетного театру.

В цей день в дитячій біблотеці №40 зібрались читачі, які захоплюються світо хореографії, пов’язують своє майбутнє з мистецтвом танцю. Вони поділилися з гостями своїми планами, розповіли про своє захоплення. І подарували присутнім танець, кожен у своєму стилі. Для нас виступили читачі дитячої бібліотеки №40: Бурдикіна Дар`я (Контемп); Федосєєв Іван (Джайв); Чинкова Анастасія (Джаз Фанк).

Танець – хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а й сам є життям. А ще він виховує, вчить культури поведінки. Танці – це емоційна насолода, яка піднімає настрій. Танець, незалежно від стилю і напряму, є міжнародною мовою тіла, зрозумілою людям будь-яких національностей. За допомогою рухів і жестів у танці відображаються емоційні переживання танцюриста. Цей вид мистецтва налічує багатотисячолітню історію розвитку, і кожна епоха накладала свій відбиток на форму і структуру танцю. Але століття за століттям, в кожній країні, серед людей різних віросповідань танець набував все більшої і більшої популярності.

Книжкова виставка, присвячена історії танця, допоможе поринути у світ танцю, його історію. Допоможе знайти відповіді на питання: коли и чому з`вився танець, як розвивався, які стилі танцю є в світі? Разом з читачами думали і відповідали на питання: чому люди люблять танцювати, чи кожна людина вміє танцювати, чи варто спробувати?

Тож натхнення вам, танцюристи! За рухами ваших тіл ховаються справжні рухи душі. Завдяки вам ми змогли доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва!

Підготувала і провела: Клименко Л.С.

Немає коментарів:

Дописати коментар