26/04/23

Барвиста клумба «Квіти – яскрава усмішка землі»

«Людині для життя потрібні сонце, воля і маленька квіточка», – сказав колись видатний казкар Ганс Крістіан Андерсен. І справді, квіти супроводжують нас протягом усього нашого життя: зустрічають при народженні, втішають у старості, радують на весіллях, іменинах, святкуваннях…

Квіти, квіти, квіти… Як багато про них можна сказати. І, водночас, досить подарувати квітку, і в очах людини спалахне вогник щастя. Чарівні, духмяні, ніжні, милі, запашні… Про квіти можна говорити безкінечно. А скільки приємних хвилин вони приносять людям! Квіти всюди — на клумбах, у кімнатах, у вазонах. Вони — на вишиваних рушниках, скатертинах, фіранках; вони пломеніють на полотнах художників. Ними розмальовують печі, стіни осель. Засушені квіти, їх кладуть за образи, з них готують різні напої, відвари.

Як довкола багато різних квітів! Кожна квітка щось символізує, щось говорить про себе:

Конвалія — богиня весни.

Маргаритка — квітка лицарів, кохання.

- Півонія — символ палкого кохання.

- Мак — квітка краси й молодості.

Квітка вірності, символ весняної королеви — незабудка.

Нарцис — гордість, самозакоханість.

Тюльпани — освідчення в коханні.

Фіалка — лагідність, сором’язливість, скромність.

Калина — символ дівочої краси і вроди.

Сьогодні читачі бібліотеки №40 дізналися багато цікавого про наших зелених друзів. Ближче ознайомилися з квітами, їх деякими ознаками й особливостями  На полицях виставки на вас чекають книжки про різнобарвний світ квітів. Це знайомство сприятиме бережливому ставленню до квітів, рослин, рідної природи, спонукатиме до пошуків істини та відкриттів, адже в довкіллі ще так багато таємниць, які не відкрила нам матінка-природа. На згадку про зустріч діти власноруч виготовили листівку з побажаннями «Весняне диво – первоцвіт»

Підготувала бібліотекар Людмила Таран

Немає коментарів:

Дописати коментар