25/04/23

Ми з джазу!

Одесу невипадково вважають «столицею джазу». Саме вона дала життя першим джазовим оркестрам на пострадянському просторі. Інерція джазу продовжує виявлятися й сьогодення у масштабних джазових фестивалях. У нашому місті багато талановитих виконавців і серед дітей, і серед дорослих.  

Напередодні Міжнародного дня джазу, 24 квітня, у Бібліокафе ХЛАМ Центральної міської дитячої бібліотеки відбулося свято джазу! До нас завітали учні дитячої школи мистецтв № 15 ім. Тетяни Боєвої та студенти Міжнародного гуманітарного університету факультету мистецтва та дизайну. Юні музиканти майстерно виконували відомі джазові композиції українських та зарубіжних авторів. Усім сподобались виступи ансамблів скрипалів і віолончелістів, гітариста Олександра Унтілова, юного флейтиста Георгія Єркова, піаністів Марка Муравка та Анни Козмінської, пісня М. Скорика «Намалюй мені ніч» у виконанні Карини Серго. Свою майстерність продемонстрували студентки гуманітарного університету А. Ковальчук і К. Савченко.

Справжньою несподіванкою для відвідувачів Бібліокафе став виступ Олексія Петухова, видатного піаніста, композитора, аранжувальника та диригента, педагога, одного з провідних, найбільш самобутніх джазових музикантів України. Пан Олексій активно концертує та є учасником безлічі фестивалів в Україні та за її межами.

На прохання читачів Олексій Петухов виконав декілька джазових композицій. Також музикант відповів на численні запитання. Він розповів про своє дитинство, свій путь у музиці, як він живе і працює у теперішніх умовах війни. Також пан Олексій поділився інформацією про участь у нових цікавих проєктах.

Джаз і надалі розвивається та дарує світові нові імена. Дізнатися більше про історію цього виду музичного мистецтва, найвідоміших джазових віртуозів можна, звернувшись до нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар