08/08/23

Серпнева котовасія "Кішки залишають сліди своїх лапок у наших серцях"

 Щороку 8 серпня всі любителі кішок відзначають свято своїх домашніх улюбленців, яке називається Всесвітній день кішок. Свято було створено з метою привернути увагу на важливість кішки у житті людини, а також загострити питання домашніх тварин, які з тих та інших причин втратили свою домівку.

Кицька - одна з тварин, приручених людиною з давніх-давен. Перші відомості про кішок ми знаходимо у грецького історика Геродота, який жив у п'ятому сторіччі до нашої ери.

Сьогодні, за різними підрахунками, у світі налічується від 100 до 700 порід кішок. Усі вони гармонійно складені, з дуже красивими м'якими рухами. Вони прикрашають наше життя, зближують з природою, часто слугують утіхою у горі.

Читачі дитячої бібліотеки 22 познайомились з найвідомішими, і не тільки, породами вусатих улюбленців, їхніми звичками, цікавими фактами про життя кішок. Особливо зацікавила інформація про породу Український левкой.

Український левкой - капловуха кішка незвичайного вигляду. Її називають "голою" - ця кішка не має шерсті. Порода виведена у 2000 році. Попри небагату історію цієї незвичайної породи, з нею вже сталося чимало цікавого:

1. Назва українських левкоїв було придумано не відразу. Творець породи бачила у цих котів схожість з драконами і левами. Але коли фелінолог глянула на пелюстки квітки левкою, які нагадують котячі вуха, вона зрозуміла, що проблема пошуку назви породи вирішена.

2. У цьому різновиді кішок є альтернативне найменування - український сфінкс.

3. Температура тіла левкоїв трохи вище, ніж у їхніх "вовняних" побратимів. У нормі вона досягає 40 градусів. Тому шкіра українських сфінксів дуже гаряча на дотик.

Шановні книголюби, завітайте у дитячу бібліотеку 22, на Інглезі, 5 та беріть різноманітні книжки про вусатих домашніх улюбленців, які ні кого не залишають байдужими!

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар