30/08/23

До Дня Пам’яті загиблих захисників України

29 серпня країна відзначає День пам’яті Захисників України.

Бібліотекарі філіалу №37 патріотичну годину пам’яті «Мій син – Герой! Герої не вмирають!», присвятили цвіту нашого народу, славним синам і донькам, які у розквіті літ віддали свою молодість, і, найдорожче, життя в боротьбі за волю та кращу долю України.

Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо і розповідаємо про тих, хто в важких боях віддав життя за свою країну, це нагода для нас і юних читачів-патріотів зустрітися з людьми, які можуть розповісти про наших героїв - історії про їх дитинство, шкільні роки та про подвиги в рядах ЗСУ в протистоянні російській агресії.

Наші герої Віталій Блажко та Володимир Дмитренко. Віталій Блажко наш земляк, навчався у 22-й школі ми вдячні класному керівнику Віталія Тамарі Афанасіївні Карташовій та вчительці Дороніній Олені Віталіївні, які добре пам’ятають свого учня і повідали нам багато цікавих історій про одного з найкращих учнів школи. З великою шаною та безмежною вдячністю ми вислухали емоційні спогади батька Віталія – Олега Блажка. Віталій Блажко командир снайперської групи полку «Азов», учасник АТО, рідкісний воїн, який після поранення на протезах двох ніг воював ще три роки.
Загинув в Маріуполі 2 травня 2022 року. Отримав звання Героя України посмертно та має ще декілька інших нагород. Наш герой був не тільки мужнім захисником, а й напрочуд доброю та чуйною людиною, люблячим сином.

Бібліотекар Паніна Тетяна Григорівна розказала історію про свого односельчанина Володимира Дмитренко також учасника АТО, який з початком російської агресії став на захист своєї країни й віддав своє життя аби захистити свою родину, своїх неповнолітніх діток та увесь український незламний народ.

Урочисту частину нашого заходу підготували наші партнери викладачі «Мистецької школи № 7» Кочіашвілі Алла В’ячеславівна, Кочнева Олена Олексіївна та Анна Кочнева разом зі своїми учнями. Програма насичена патріотичними піснями та неперевершене виконання викликало щирі відгуки та слова вдячності присутніх.


Немає коментарів:

Дописати коментар