18/01/23

Cinema-hall «Таємниця горщика з медом»: до дня народження Вінні-Пуха

18 січня у дитячій бібліотеці №40 відбулося свято читацьких задоволень «У Вінні-Пуха день народження!». Гостями заходу стали діти нашого мікрорайону.

Бібліотекар Чеботова Н.О. розповіла малечі цікаву історію про те, як з'явилося на світ ведмежа Пух. Історія про Вінні-Пуха ґрунтується на реальних подіях. Більше того, практично всі персонажі мали свої реальні прототипи.

У 1924 році Алан Олександр Мілн разом зі своїм чотирирічним сином вперше відвідали Лондонський зоопарк, де хлопчик потоваришував із ведмедицею Вінні. Після цього випадку подароване батьком на день народження ведмежа отримало ім'я Вінні. З того часу хлопчик не розлучався зі своєю улюбленою іграшкою. Хлопчика звали Крістофер Робін. Крім ведмежа Вінні у Крістофера були й інші іграшки, які послужили прототипами для творів його батька: порося Паць (подарунок сусідів), ослик Іа-Іа без хвоста, Кенга з Крихтою Ру і Тигра (куплені батьками для вечірніх оповідань синові).

У процесі гри хлопчика зі своїми іграшками всі вони набували власного характеру, звичок і манер розмови, а сам Алан Мілн після численних спостережень за іграми сина старанно переносив усе побачене на аркуші паперу. А таких персонажів, як Сова та Кролик письменник вигадав самостійно в процесі вигадування оповідань для сина. Походження цих персонажів неодноразово підкреслюється реплікою Кролика до Сові: «Тільки ми з тобою маємо мозок. В інших — тирса».

Дітям дуже сподобалася цікава розповідь, весела вікторина, малювання героїв твору. Читачі дізналися багато нового та цікавого. Захід завершився переглядом мультиплікаційного фільму «Вінні – Пух» за мотивами однойменної казки.

Автор тексту та фото: бібліотекар Чеботова Н.О.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар