10/01/23

Зустріч з невідомим

 В січні є важлива дата для кожного прихильника наукової фантастики - День наукової фантастики. Це свято не офіційне, було засноване у США та розповсюдилось по різних куточках нашої планети. Воно присвячено всесвітньо відомому автору науково-фантастичної літератури - Айзеку Азімову. Під його авторством вийшли десятки творів, написаних у цьому жанрі. Найвідомішими з них вважаються збірник "Все про роботів", "Трилогія про Фундацію". Він є першим, хто вжив такі терміни, як "робототехніка" та "психоісторія", а також розробив правила поведінки роботів.

Крім Айзека Азімова про себе також заявили наступні письменники:

Жуль Верн - саме цей автор є батьком наукової фантастики, адже він започаткував цей жанр. Він є автором захопливих пригодницько-фантастичних творів, таких як "Діти капітана Гранта", "80 днів навколо світу", "П'ять тижнів на повітряній кулі" та багато інших.

Герберт Веллс - один з найкращих найвідоміших фантастів усіх часів. Його перу належать твори, які давно увійшли до класики світової літератури. Серед них неперевершені романи "Неведимець", "Машина часу", " Перші люди на Місяці" тощо.

Рей Бредбері - письменник, перу якого належить безліч науково-фантастичних романів та новел. Найпопулярнішим його твором є роман під назвою "450 градусів за Фаренгейтом".

Стівен Гокінг - автор серії дитячих науково-фантастичних книг "Пригоди Джорджа". Ці пригодницькі історії про хлопчика Джорджа, який знаходить спосіб через незвичайній комп'ютер відправиться в мандрівку Сонячною системою.

Бібліотекар філії №22 Тетяна Тищук запросила читачів у цікаву мандрівку по сторінкам книг за допомогою книжкової виставки "Цікаво про все".

 

Немає коментарів:

Дописати коментар