18/01/23

Ведмежа, відоме всьому світові

18 січня відзначається День Вінні-Пуха. Свято було створено, щоб вшанувати автора дитячих книжок - історій, який створив Вінні-Пуха та його друзів.

Вінні-Пух - персонаж казкових повістей та віршів англійського письменника Алана Олександра Мілна (1882-1956). Це плюшевий ведмідь, який запозичив ім'я однієї із реальних іграшок Крістофера Робіна Мілна (1929-1996), сина письменника; в свою чергу, іграшковий Вінні-Пух був названий на честь ведмедиці на прізвисько Вінніпег (Вінні), яка містилася в Лондонському зоопарку. У творах Мілна Вінні-Пух - "нерозлучний супутник" Крістофера Робіна. Для сина письменника Вінні-Пух - це і плюшевий ведмедик, і живе ведмежа, і грізний ведмідь; Вінні-Пух такий, яким його хоче бачити хлопчик. У 1981 р. син письменника відкрив пам'ятник ведмедиці Вінні у Лондонському зоопарку.

Книга Алана Мілна "Вінні-Пух та всі, всі, всі" надзвичайно популярна в багатьох країнах світу. Її перекладено 25 мовами світу та видано більше 20-ти мільйонів примірників.

Мало хто з відомих казкових і мультиплікаційних персонажів, удостоївся такої честі, як вулиця імені себе, а у ведмежати Вінні є. З 1954 року у столиці Польщі, Варшаві, існує вулиця Вінні-Пуха.

Поштові марки із зображенням героя випущено 18 країнами світу.

За весь час існування образ Вінні-Пуха приніс своїм правовласникам більше 5 мільярдів доларів - це один із найдорожчих вигаданих персонажів.

А шоб дізнатися більше цікавого про цього чудового казкового героя в дитячу бібліотеку 22, на Інглезі 5, завітали читачі. Вони поділися враженнями про прочитану книгу "Вінні-Пух і всі, всі, всі", розповіли про персонажів, які їм сподобалися.

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар