25/01/23

Квіз у бібліотеці: «Ігровий бум»

Настільні ігри давно перестали асоціюватися лише з дитячими забавками, адже вони – чудовий спосіб цікаво провести час людям будь-якого віку. Таке дозвілля має не тільки розважальний характер, але й корисне для інтелектуального самовдосконалення.

Настільні ігри надто часто сприймаються як щось несерйозне. Проте, вони мають вагомий вплив на здоров'я людини. Під час гри наш мозок обробляє велику кількість інформації, нейронні зв'язки стають міцнішими, покращується реакція. Крім того, це чудовий спосіб зняти стрес.

Якщо ж грати в настільні ігри на постійній основі, то можна помітити, як покращується пам'ять та зміцнюється нервова система. Також зменшується і ризик виникнення нервових розладів. А для дітей настільні ігри корисні ще й тим, що чудово розвивають дрібну моторику та креативне мислення. Ще одним приємним бонусом такого дозвілля є те, що воно об'єднує сім'ю, друзів, знайомих і сприяє нетворкінгу.

Наша країна також не пасе задніх і створює свої унікальні ігри. Завдяки якості та креативному баченню вони стали відомі за межами України. Яскравими представниками вітчизняних настільних ігор є: "Містеріум", "Салон пана Фарта", "Козацький похід", "Таверни Тіфенталя", "Дата. Фрагменти історії", "Духи лісу", "Детектив клуб" та багато інших. Деякі з цього переліку не просто завоювали серця представників гік-культури, а й отримали престижні нагороди на міжнародних фестивалях.
25 січня 2023 року у бібліотеці 40 відбувся справжній квіз, який ми поправу назвали ігровий бум.Наші читачі давно люблять ігротеку, яка працює у філії вже понад 5 років. Спочатку відбулися відбіркові тури, які виявили учасників фіналу. А у фіналі гравці зіграли у саму велику гру бібліотеки: «Динозаври». Всі фіналісти отримали від бібліотеки корисні призи на згадку. Час промайнув весело пізнавально та з користю. Захід підготувала та провела керівник проекту ігротека бібліотекар Санду Олена Валеріївна.


Немає коментарів:

Дописати коментар