18/01/23

Літературні розваги «Це ж не випадково»

У світі 18 січня відзначають День Вінні-Пуха. Це свято було створено, щоб вшанувати автора дитячих книжок-історій, який створив Вінні-Пуха та його друзів, – Алана Мілна. Письменник народився 18 січня 1882 року в Лондоні у Великобританії.

Справжній герой книжки про Вінні-Пуха — Крістофер Робін Мілн, син автора, саме йому подарували плюшевого ведмедика. Той ведмедик живий і досі. Побачити його можна в дитячому читальному залі Центральної міської бібліотеки Нью-Йорка. Він кудлатий, з маленькими очима, довгим тулубом. Коли сину Алана Мілна Крістоферу було чотири роки, батько повів його до Лондонського зоопарку. Улюбленицею дітлахів там була ведмедиця на прізвисько Вінніпег або просто Вінні. Так назвав її на честь своєї «малої батьківщини» офіцер-канадець Гаррі Колейберн. Він викупив ведмедика в мисливця за 20 доларів під час Першої світової війни на лісовому полустанку дорогою на фронт. Гаррі тягався з Вінні по окопах та біваках, аж допоки не здав до зоопарку. Вінні так звикла до людей, що Крістофер Робін заходив до неї у клітку й годував молочним коктейлем просто з рук.

Саме дружба хлопчика з ведмедиком Вінні стала причиною створення творів про пригоди Вінні Пуха, які перекладені 25 мовами і видані десятками мільйонів екземплярів. До речі, історія Вінні Пуха потрапила до престижного списку бестселерів New York Times.

А «Пухом» хлопчик назвав лебедя, що плавав у кочфордському ставку і з яким він здружився. «Пух — це тому, що, коли його покличеш, а лебідь не прийде, ти вдаватимеш, ніби плямкаєш собі губами: «пух-пух», — пояснював Крістофер.

Добрий та трохи незграбний ведмедик спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором!

Сьогодні, 18 січня, в бібліотеці-філії №4 зібрались на літературні розваги справжні друзі Вінні-Пуха, учні зі шклоли "Вєда" зі своєю вчителькою Аллою Анатоліївною.

Вони з бібліотекарями зачитували уривки з книги, відгадували загадки та співали пісеньки Вінні-Пуха.

Немає коментарів:

Дописати коментар