31/01/23

Відкриття мистецької виставки «Барви душі» художниці Лариси Дем’янишиної.

 31 січня 2023 року в Арт-просторі «Діти-АРТ-Бібліотека» Універсального читального залу КУ «ЦМБС для дітей» (Катерининська, 67) відбулось відкриття мистецької виставки «Барви душі» художниці Лариси Дем’янишиної.

Лариса Семенівна Дем’янишина народилася в 1965 р. на Буковині. Професійну освіту почала  в Одеському художньому училищі імені М.Б. Грекова. Продовжила навчання на художньо-графічному факультеті Одеського державного педагогічного інституту імені К.Д. Ушинського (нині Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського). З 1990 р. по 2000 р. тепло своєї душі й майстерність художниця ділила з учнями школи № 3, м. Южного. За особистий внесок у виховання підростаючого покоління нагороджена відзнакою «Відмінник освіти».  З 2001 р. – на творчій та громадській роботі. Тісно співпрацює з клубом творчої інтелігенції та громадською організацією «Просвіта» м. Южного. Автор меморіалу «Скорботний янгол» у Комінтернівському районі Одеської області (встановлений 21.11.2007 р. у пам’ять жертв Голодомору в Україні). У 2021 році Лауреат премії Ростислава Палецького

Провідною темою творів, у вишуканих композиціях на шовку Лариси Дем’янишиної,  є життя, жіночій образ, сімейні цінності, роздуми над  місцем людини у світі, саме через зв'язок з рідною землею, з природою і віковими традиціями нашого народу. У пейзажах і натюрмортах створює феєрію та поєднує головні складові – сонце, степ, море і горизонт. Виконує виразне аутентичне художньо-графічне оформлення книг.

Перші персональні виставки Лариси Семенівни відбулись у  м. Южному. Сьогодні  вона – учасниця багатьох міжнародних пленерів, які проводились в Україні, Польщі, Німеччині, Болгарії... Персональні виставки художниці з успіхом проходили в багатьох містах нашої країни.

Виставка «Фарби душі»  - сформована з мальовничих і графічних робіт Лариси Семенівни, серед яких особливе місце займають полотна, виконані в техніці вільного розпису. Це рідкісна техніка роботи акрилом по шовку. Основною темою представленої експозиції є дивовижний жіночій образ українки.

Немає коментарів:

Дописати коментар