11/01/23

Чарівний замок казок

12 січня виповнюється 395 років від дня народження Шарля Перро - французького письменника і теоретика літератури.

Світової слави Шарль Перро набув не як теоретик літератури, а своїми казками, які вперше вийшли в світ окремою збіркою "Казки моєї матінки Гусині" у 1697 році і дожили до наших днів. Письменник написав 11 казок, із них 8 - прозових і 3 - віршованих.

Чарівні і реалістисні водночас, ці казки і герої їхні діють, як живі люди. Кіт у чоботях - справжній спритний хлопець із народу, який завдяки власній хитрості та спритності не тільки влаштовує долю свого хазяїна, а й сам стає "важливою особою". Хлопчик - мізинчик теж цілком практично не забуває в останній момент витягти в Людожера з кишені мішок із золотом, і так рятує від голдної смерті своїх братів і батьків.

Шарль Перро розповідає захопливо - від кожної казки, нехай це "Попелюшка", "Зачарована красуня", або "Червона Шапочка", неможливо відірватися поки не дочитаєш або не дослухаєш до самого кінця. В бібліотеці-філії №39 читачі розглядали та читали книги французького письменника знайомились з його біографією і розповідали, які вчинки героїв казок їм сподобались. Діти дізнались від бібліотекарів, що на сюжети казок Шарля Перро створені опери: "Попелюшка", "Замок герцога Синя Борода" і балет "Зачарована красуня".

Запрошуємо до бібліотеки-філії №39 за адресою вул. Варненська, 12-А.

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар