15/04/22

ЩЕДРА ДОБРОМ І МИЛОСЕРДЯМ ЗЕМЛЯ МОЯ, МОЯ ЗЕМЛЯ!

"Збереження навколишнього середовища - справа кожного."

Поль Елюар

22 квітня в різних куточках земної кулі люди відзначають Всесвітній день Землі.

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який наприкінці XIX століття запропонував встановити щорічний день, присвячений озелененню навколишньої території. Пропозиція була схвалена й отримала широку підтримку жителів штату.

22 квітня 1970 року у Нью-Йорку студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували Національний День Землі, запропонувавши зазарнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення.

Міжнародним свято було оголошено в 1990 році, в Україні відзначається з 1992 року. День Землі щорічно відзначається в 147 країнах.

У цей день в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті й збереження краси нашого спільного дому.

У дитячій бібліотеці 22 експонується тематична виставка "Стежками царства живої природи", на якої представлені книжкові відання, які знайомлять читачів з новими відкриттями і досягненнями наук про Землю. Тут можна побачити книги з геології, екології, охорони земель та природи рідного краю тощо.




Немає коментарів:

Дописати коментар